10 consells de ciberseguretat: emprenedors i empreses més protegits

El decàleg de la ciberseguretat per autònoms i pimes ja està disponible. Descarrega-te’l i protegeix els teus actius digitals.

El Mollet Hub, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels emprenedors i empreses de Mollet del Vallès i del Baix Vallès, us ofereix en aquesta secció el decàleg de consells sobre ciberseguretat fàcilment imprimible perquè el tingueu sempre a mà a l’empresa i pugueu implementar els consells que us donem.

Segons el darrer estudi del Ministeri d’Interior, al VIII Informe sobre Cibercriminalitat de 2020 es registra un increment, respecte a l’any anterior, de gairebé un 31% de denúncies per suposats actes delictius relacionats amb les tecnologies. És evident que durant el 2020, l’any de la pandèmia, les relacions entre persones i empreses es van transformar i tornar més digitals, oferint més possibilitats i noves oportunitats d’atac als ciberdelinqüents.

Com a emprenedors, autònoms i empeses ja registrades, esteu constantment generant actius digitals en formats diferents (fulls de càlcul, documents, presentacions, fotos, vídeos, àudios, etc..) que processeu, creeu o arxiveu gràcies al vostre programari, les Apps o els sistemes que utilitzeu a la vostra empresa. Aquests actius forment part de la vostra empresa i sovint contenen informació confidencial.

Us heu preguntat mai què passaria si aquests actius desapareguessin?

El Decàleg de la Ciberseguretat

Aquests son els nostres 10 consells essencials per mantenir la seguretat dels actius digitals de la teva empresa i evitar atacs i pèrdua de continguts en la teva empresa.

#1 Treballa amb software original i Apps sempre actualitzades.

#2 Utilitza entorns Wi-Fi privats per connectar-te amb els dispositius d’empresa.

#3 Fes còpies de seguretat de forma regular dels teus arxius d’empresa.

#4 Configura un codi o un PIN d’accés en tots els teus dispositius.

#5 Fes servir contrasenyes segures i renova-les periòdicament.

#6 Instal·la un antivirus en els teus dispositius fixos i mòbils.

#7 Navega de forma segura amb els teus dispositius i estigues alerta.

#8 Revisa el remitent dels emails abans d’obrir els adjunts o seguir enllaços.

#9 Fes servir núvols segurs per guardar i compartir arxius professionals.

#10 Protegeix els codis d’accés a la banca online i targetes del teu negoci.

Si desitgeu ampliar la informació o revisar un pla de ciberseguretat i protecció d’actius digitals a la vostra empresa contacteu amb el nostre equip.